Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vechtpartij aan Halse schoolpoort

Vechtpartij aan Halse schoolpoort

De krokusvakantie is in Halle gestart met een grote vechtpartij. Een twintigtal jongeren raakten vrijdagmiddag slaags aan de ingang van het Heilig Hart en College. De politiezone Zennevallei is intussen een onderzoek gestart. Eén jongere werd al verhoord, hij liep lichte verwondingen op maar wil geen klacht neerleggen.

De vechtpartij ontstond vrijdag iets na schooltijd aan de ingang van het Heilig Hart en College in Halle. Op de video beelden is te zien hoe twee jongeren elkaar uitdagen. Wanneer de eerste rake klappen uitgedeeld worden, ontaardt de situatie en raken 20 tot 30 jongeren met elkaar slaags. In het geduw en getrek valt een jongen op de grond, waarop hij enkele rake trappen krijgt. De vechtpartij stopt pas als een auto komt aangereden en begint te claxoneren. 

"We hebben vrijdagmiddag een oproep binnengekregen en meteen vier ploegen ter plaatse gestuurd, maar toen die aankwamen konden we niemand meer aantreffen. Er zijn over de vechtpartij nadien ook geen klachten binnengelopen bij de politie en we hebben geen weet van slachtoffers. Er is ook niemand opgepakt", aldus Mark Crispel, korpschef van de lokale politie Zennevallei.

Onderzoek gestart, jongen verhoord
Maar uit videobeelden van de vechtpartij blijkt dat de situatie ernstiger is dan de politie oorspronkelijk had ingeschat. "Ik heb dan ook gevraagd aan de jeugddienst van de politie om een onderzoek te starten. Eén van de jongeren die betrokken was bij de vechtpartij is intussen verhoord. Hij heeft lichte schrammen opgelopen aan de wenkbrauw, maar de jongen wil geen klacht neerleggen," zegt de politiezone Zennevallei. Het onderzoek naar de vechtpartij gaat intussen verder.