ongeval_pepingen_persinfo.jpg

Verdachte dodelijk ongeval Pepingen blijft in de cel

9 jaar geleden

De man die vorig weekend een 17-jarig meisje doodreed in Pepingen en vervolgens vluchtmisdrijf pleegde, blijft voorlopig in de cel.  Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.  

De aanrijding gebeurde zaterdagnacht rond 1u toen het meisje de Ninoofsesteenweg overstak na een bezoek aan een café recht tegenover het gemeentehuis.  Verschillende getuigen hadden een wagen aan een hoge snelheid horen voorbij razen gevolgd door een doffe klap.  Vrij snel werd duidelijk welk drama zich had voorgedaan.  De hulpdiensten probeerden het meisje nog te reanimeren maar ze overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf maar kon aan de hand van getuigenissen enkele uren later opgepakt worden. Het gaat om een man van 33 uit Aalst die geen onbekende is voor het gerecht.   

De Brusselse raadkamer heeft nu zijn aanhouding verlengd.  Hij wordt beschuldigd voor onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg ingevolge een verkeersongeval en vluchtmisdrijf. Het slachtoffer wordt zaterdag begraven in Ukkel.  (foto : Persinfo)