ongeval_pepingen.png

Verdachte dodelijk verkeersongeval Pepingen vrijgelaten

woe 3 dec 2014

De man die op 22 november een 17-jarig meisje doodreed in Pepingen en vervolgens vluchtmisdrijf pleegde, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.  

De man verscheen vanmorgen voor de Halse politierechtbank. De procureur vroeg een verlenging van de intrekking van zijn rijbewijs.  De rechter stemde daarmee in.  Ook de verdachte gaf zelf aan dat hij voorlopig niet meer met de wagen wil rijden. De rechtszaak over het ongeval zelf zal pas over enkele maanden behandeld worden. In afwachting heeft de onderzoeksrechter hem vrijgelaten onder voorwaarden.   

Het ongeval gebeurde op 22/11 rond 1u ’s nachts toen een 17-jarig meisje de Ninoofsesteenweg overstak na een bezoek aan een café recht tegenover het gemeentehuis.  Verschillende getuigen hadden een wagen aan een hoge snelheid horen voorbij razen gevolgd door een doffe klap.  Vrij snel werd duidelijk welk drama zich had voorgedaan.  De hulpdiensten probeerden het meisje nog te reanimeren maar ze overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf maar kon aan de hand van getuigenissen enkele uren later opgepakt worden. (foto : Persinfo)