Carnavalsbussen brengen je ook dit jaar veilig thuis

vrij 1 maa

De Lijn, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland slaan ook dit jaar de handen in elkaar om carnavalsbussen te voorzien. Die zorgen ervoor dat alle feestvierders tijdens de carnavalsdriedaagse veilig thuis geraken.

Volgende week breekt de carnavalsgekte helemaal los in Halle. Tijdens de vorige edities maakten heel wat mensen gebruik van de nachtelijke carnavalsbussen. Ook dit jaar worden die ingezet. “Met de carnavalsbussen raakt iedereen zonder zorgen veilig thuis na een dolle nacht in Halle. Het aanbod is gratis én je bent meteen ook verlost van alle parkeerzorgen”, klinkt het bij de stad Halle. “De carnavalsbussen vertrekken steeds aan het station van Halle. Enkel lijn 44 vertrekt ter hoogte van de opstapplaats Ninoofsepoort. De bussen rijden uit vanaf het ogenblik dat de gewone dienstregeling is afgelopen. Op die manier wordt dus een 24 uren-aanbod gerealiseerd.”

De lijnen 11-33-44-55 rijden elke carnavalsnacht dus op zaterdag-, zondag- en maandagnacht. De lijnen 22, 66 en 77 richting Pajottenland rijden enkel in de nacht van zaterdag op zondag.

De nachtbussen bedienen het Pajottenland en de Zennevallei:

11 Halle - Sint-Pieters-Leeuw - Vlezenbeek

22 Halle - Pepingen - Gooik - Vollezele

33 Halle - Essenbeek - Lembeek

44 Halle - Breedhout

55 Halle - Buizingen - Beersel - Ruisbroek

66 Halle - Oudenaken - Lennik

77 Halle - Pepingen - Herne - Galmaarden