Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachte schietpartij Herne blijft aangehouden

Verdachte schietpartij Herne blijft aangehouden

De 29-jarige man uit Herne die afgelopen weekend in zijn woning het vuur opende op vijf mannen, blijft aangehouden. De Brusselse raadkamer bevestigde zopas zijn aanhouding. Hij blijft nog minstens een maand in de cel.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de Manhovestraat in Herne opgeschrikt door een schietpartij, waarbij zeven mensen betrokken waren. Aanvankelijk werd gedacht dat een koppel uit de Hernestraat was overvallen door vijf daders, maar dat bleek uiteindelijk niet te kloppen. “De vijf mannen uit Edingen en Lessines zouden op vraag van de bewoner naar Herne zijn gekomen in het kader van een discussie”, zei Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde zaterdagavond. “Bij aankomst werden twee van hen onmiddellijk neergeschoten door de bewoner.”

Een van de twee slachtoffers kreeg vier kogels in de buik en het been, de andere man kreeg één kogel in de buik. De 29-jarige bewoner werd aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot doodslag. De man verscheen vanmorgen voor de raadkamer, die zijn aanhouding bevestigde. Hij blijft nog minstens een maand in de cel, maar kan wel nog beroep aantekenen.