fotovlaamsbelang.png

VERKIEZINGEN 2019: VLAAMS BELANG

vrij 10 mei 2019

Vlaams Belang zette in onze provincie Beerselnaar Klaas Slootmans in koppositie voor de Vlaamse verkiezingen. Opwijkenaar Dries Van Langenhove trekt de lijst voor de federale verkiezingen. Gerolf Annemans staat op de eerste plek op de Europese lijst. RINGtv.be vroeg de partij naar haar speerpunten voor onze regio.

(Onderaan dit artikel vind je de link naar de verkiezingslijsten en kan je kennismaken met een aantal bijzondere kandidaten)

Immigratiestop

“In onze regio voltrekt zich een razendsnel proces van vervreemding, verfransing en verstedelijking”, klinkt het bij Vlaams Belang. “Het gaat zo snel dat het voortbestaan van de Nederlandstalige gemeenschap met de dag onzekerder wordt. Een minderheid van de jonge gezinnen is nog Nederlandstalig en in de Vlaamse Rand is bijna de helft van de bevolking van vreemde herkomst. De toenemende bevolkingsdruk heeft uiterst nefaste gevolgen op de woonprijzen, mobiliteit, onderwijs en veiligheid. Alle indicatoren staan op rood. Het Planbureau voorspelt dat onze provincie de komende decennia zal toenemen met zo’n 350.000 mensen. Het gros is te wijten aan immigratie. Vooral Halle-Vilvoorde dreigt het gelag te betalen. Het Vlaams Belang wil dat de overheid deze zondvloed tegengaat in plaats van ondergaat. We stellen daarom een immigratiestop voor. Gemeenten die lijden onder onder de massieve immigratiedruk moeten een vestigingsstop kunnen inroepen voor niet-Europese immigranten.

Voorrang voor Nederlandstaligen

“Op vlak van betaalbaar wonen gaan we voor het principe van ‘onze mensen eerst’. Wie een sociale woning huurt moet over onze nationaliteit beschikken en Nederlands kunnen spreken. Het Vlaams karakter willen we veel meer benadrukt zien. In het straatbeeld moeten verplicht Nederlandstalige reclameopschriften worden gebruikt. Ook de faciliteitenregeling moet worden afgeschaft. In het Nederlandstalig onderwijs moeten Nederlandstaligen voorrang krijgen. Onze scholen kreunen onder de toenemende inwijking van anderstaligen. In sommige klasjes is niet minder dan 80 procent van de leerlingen anderstalig, waardoor het onderwijsniveau er drastisch achteruitgaat. Daarom dient er een voorrangsregeling te worden ingesteld voor Nederlandstalige leerlingen.”

Kandidatenlijsten Vlaams Belang:

Maak kennis met: