file2.png

Vermijd zondag de Heizel met de auto

zat 15 nov 2014

Zondagavond belooft het vreselijk druk te worden aan de Heizel.  Enerzijds wordt er in het Boudewijnstadion de interland België-Wales afgewerkt.  Anderzijds is er in Paleis 12 ook een uitverkocht optreden van Stromae.  De politie vreest voor een verkeersinfarct en vraagt daarom het openbaar vervoer te gebruiken.  

Voor de wedstrijd van de Rode Duivels worden zo’n 40.000 toeschouwers verwacht.  En ook het concert van Stromae in Paleis 12 is volledig uitverkocht, goed voor nog eens 18.000 toeschouwers. 

De gebruikelijke verkeersmaatregelen rond het stadion zullen dus van kracht zijn.  Afhankelijk van de drukte voor en na de wedstrijd zullen de Houba de Strooperlaan, de Keizerin Charlottelaan en de Magnolialaan tijdelijk afgesloten worden voor alle verkeer met uitzondering van het openbaar vervoer.  Ook de lanen in het park van Laken zullen beperkt toegankelijk zijn.

Om de verkeersellende te beperken vraagt de politie om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen.  Trams en bussen rijden normaal, het aanbod van de metro wordt voor de gelegenheid versterkt.