Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vilvoorde wil meer Nederlands horen in postkantoor

 

Vilvoorde wil meer Nederlands horen in postkantoor

Er wordt te vaak Frans en Engels gesproken in het postkantoor van Vilvoorde, terwijl de voertaal daar het Nederlands moet zijn. Dat zegt het stadsbestuur van Vilvoorde. Vilvoorde gaat een klachtenbrief sturen naar minister van Overheidsbedrijven Alexander De Croo om de situatie aan te kaarten.

“Bpost is een overheidsbedrijf en moet zich dus houden aan de taalwetgeving”, zegt Vilvoords schepen Kevin Vincke (N-VA). Bpost zegt dat het de taalwetgeving respecteert, maar zich wel baseert op het principe van de klantvriendelijkheid: mensen moeten geholpen worden.

Schepen Vincke benadrukt dat de stad niet de medewerkers van het postkantoor wil viseren, wel het taalbeleid van Bpost.  Het stadsbestuur van Vilvoorde gaat de situatie aankaarten, niet bij Bpost zelf, maar bij minister van Overheidsbedrijven Alexander De Croo.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.