Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VOKA: “Wie morgen wil werken, moet de kans krijgen”

VOKA: “Wie morgen wil werken, moet de kans krijgen”

Luchtverkeersleiders, postbodes, bedrijven, afvalintercommunales en vervoersmaatschappijen, allemaal leggen ze morgen het werk neer tijdens een nationale stakingsdag. “Iedereen heeft het recht om te staken. Maar de mensen die willen werken, moeten daartoe de kans krijgen,” zegt VOKA Vlaams-Brabant.

Morgen organiseren de ACV, ABVV en ACLVB een nationale stakingsactie in heel het land. VOKA Vlaams-Brabant heeft de burgemeesters en gemeentebesturen aangeschreven met de vraag om indien nodig op te treden om het recht op werken in hun steden of gemeentes te vrijwaren.

“We erkennen uiteraard het stakingsrecht, maar willen tegelijk ook dat het recht op arbeid wordt gevrijwaard. Daarom roepen we de vakbonden op om ervoor te zorgen dat werkwillige collega’s ook woensdag ongehinderd aan de slag kunnen gaan,” zegt Marjanne Migom van VOKA Vlaams-Brabant.

VOKA Vlaams-Brabant heeft nog geen informatie ontvangen over mogelijke blokkades van specifieke industriezones of bedrijventerreinen in onze regio. “Maar we merken toch wel ongerustheid bij bedrijven die toch signalen krijgen van mogelijke blokkades. Als we geen onderlinge oplossingen vinden met de vakbonden, gaan we de bedrijven juridisch met raad en daad bijstaan,” besluit Migom.