ruyslinck6.jpg

Ward Ruyslinckprijs (Meise) wordt nieuw leven ingeblazen

maa 11 mei 2015

Er wordt dan toch een nieuwe editie georganiseerd van de Ward Ruyslinckprijs. 

Tot vorig jaar werd die prijs uitgereikt door de gemeente Meise. Maar omwille van besparingen werd de wedstrijd voor kortverhalen geschrapt. Monika Macken, de weduwe van Ward Ruyslinck en de kunstkring Artfriends uit Grimbergen willen de wedstrijd nu nieuw leven inblazen.

Ward Ruyslinck overleed eind vorig jaar. Zijn doorbraak als schrijver kwam er in de jaren ’50 met ‘De ontaarde slapers’ en ‘Wierook en tranen’, twee aanklachten tegen de oorlog.  Ook ‘Het reservaat’ werd een klassieker die in de jaren ’60 en ’70 steevast op de verplichte literatuurlijst stond van middelbare scholen. Ruyslinck kreeg voor zijn werk onder meer de Prijs voor Letterkunde van de Vlaamse provincies voor ‘Het Reservaat’ (1967) en de Europaliaprijs voor literatuur (1980). 

Zijn weduwe Monika Macken wil nu met de Ward Ruyslinckprijs zijn naam levendig houden en aanstormend schrijftalent aanmoedigen in hun pen te kruipen. Inschrijven kan nog tot 15 augustus. Op 9 oktober wordt de prijs uitgereikt. Het wedstrijdreglement vind je op de website van Creatief Schrijven.