Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Week van het Nederlands zet onze taal in de kijker

 

Week van het Nederlands zet onze taal in de kijker

Nog tot 10 oktober loopt de Week van het Nederlands, een samenwerking van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en de Taalunie. Een heel aantal organisaties die met de Nederlandse taal bezig zijn, brengen een mix van activiteiten.

De Week van het Nederlands zet sinds een heel aantal jaar het Nederlands in de spotlights. Bedoeling is om de veelzijdigheid van onze taal onder de aandacht te brengen. Heel wat organisaties die werken rond de Nederlandse taal, zetten activiteiten op het getouw die de het belang van het Nederlands onderstrepen. Zo pakt vzw ‘de Rand’ uit met een reeks filmpjes waarin acht mensen uit de Vlaamse Rand vertellen wat ze grappig, mooi of moeilijk vinden aan het Nederlands. Je kan ze hier bekijken. Voor meer informatie over de Week van het Nederlands, moet je hier zijn.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.