ba_controle.jpg

Weinig begrip voor stiptheidsacties op Zaventem

maa 20 apr 2015

Er is weinig begrip voor de stiptheidsacties van de politie op de luchthaven van Zaventem. Die werd intussen opgeschort in afwachting van nieuwe onderhandelingen met minister Jan Jambon.  

De federale politie controleerde vanmorgen elke passagier volgens het boekje. Dit uit protest tegen het personeelstekort. De passagiers moesten daarom anderhalf tot twee uur wachten aan de grenscontrole. Brussels Airport deelde zelfs water uit aan de passagiers die vandaag uitzonderlijk drie uur op voorhand op de luchthaven moesten zijn. Voor de actie was er echter weinig begrip bij de reizigers.    

Met de strengere controles protesteerde de vakbond van het politie- en veiligheidspersoneel tegen het personeelstekort. “Commerciële maatschappijen boeken meer succes. Dus er zijn meer passagiers. Maar het aantal collega's om die passagiers te controleren blijft dalen”, verduidelijkt Alain Peeters van de NSPV. De vakbond vraagt 50 extra personeelsleden om de grenscontroles grondig te kunnen blijven uitvoeren. Anders kan de veiligheid volgens de NSPV in het gedrang komen. De stiptheidsdactie werd intussen opgeschort in afwachting van nieuwe onderhandelingen met minister Jan Jambon.