Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werken luchthaventram moeten in 2023 starten

Werken luchthaventram moeten in 2023 starten

In 2023 moeten de werken voor de luchthaventram starten. Die verbindt de luchthaven van Zaventem met de hoofdstad. De Werkvennootschap heeft onlangs een vergunning ingediend voor de werken. In 2027 moet de luchthaventram passagiers vervoeren. Dat schrijft L’Echo.

De luchthaventram wordt een verlenging van de Brusselse tramlijn 62. Die stopt nu aan de nieuwe NAVO-gebouwen. Bedoeling is om de lijn door te trekken tot aan Brussels Airport. In 2018 kwam Vlaanderen en Brussel al tot een akkoord, maar het project liep enige vertraging op. De Werkvennootschap heeft nu toch een vergunning ingediend voor de eerste werken voor het traject. Het gaat om enkele honderden meters tussen het NAVO-hoofdkwartier en de grens met Vlaanderen.

“De tramhaltes zullen de twee lokale treinstopplaatsen in Diegem en Zaventem aanvullen om de bedrijventerreinen in de regio beter bereikbaar te maken”, zegt De Werkvennootschap. “Aan de verschillende tramhaltes zal je ook kunnen overstappen op de bus of deelfietsen. Ook een nieuwe fietssnelweg moet de bedrijven bereikbaarder maken. Met de luchthaventram zal je op een half uurtje tussen Brussel Noord en de luchthaven van Zaventem kunnen sporen.”

Het plan is om volgend jaar een aannemer te vinden voor het eerste deel van de werken, waar 150 miljoen euro voor is uitgetrokken. In 2027 moet de luchthaventram de eerste reizigers vervoeren.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.