Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wie band met regio kan aantonen, krijgt voortaan voorrang bij toekenning Vlabinvest-woningen

Wie band met regio kan aantonen, krijgt voortaan voorrang bij toekenning Vlabinvest-woningen

Wie een link met de regio kan aantonen waarin een Vlabinvest-woning wordt gebouwd, krijgt voortaan voorrang. Dat heeft de provincieraad van Vlaams-Brabant beslist. Eerder pasten gemeenten die voorrangsregel ook al toe bij de verkoop van sociale woningen.

Een betaalbare en kwaliteitsvolle woning vinden, wordt steeds moeilijker. Dat geldt zeker voor de Vlaamse rand. Daarom bouwde Vlabinvest de voorbije jaren al meer dan 1.400 woongelegenheden in de Vlaamse Rand. Het gaat om betaalbare woningen met een sociaal karakter. Wie een woning van Vlabinvest wil kopen en een link met de regio kan aantonen, krijgt voortaan voorrang bij de aankoop van zijn of haar woning.

“Voortaan wordt lokale binding nog beter verankerd bij de toekenning van Vlabinvest-woningen”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “De voorrangsregels die gemeenten toepassen voor sociale woningen, wordt nu uitgebreid worden naar Vlabinvest-woningen.Voorbeelden van lokale binding zijn er wonen sinds de geboorte of er tien jaar gewoond te hebben, kinderen hebben die in de regio naar school gaan of lid zijn van een vereniging.”