Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wie band met regio kan aantonen, krijgt voortaan voorrang bij toekenning Vlabinvest-woningen

 

Wie band met regio kan aantonen, krijgt voortaan voorrang bij toekenning Vlabinvest-woningen

Wie een link met de regio kan aantonen waarin een Vlabinvest-woning wordt gebouwd, krijgt voortaan voorrang. Dat heeft de provincieraad van Vlaams-Brabant beslist. Eerder pasten gemeenten die voorrangsregel ook al toe bij de verkoop van sociale woningen.

Een betaalbare en kwaliteitsvolle woning vinden, wordt steeds moeilijker. Dat geldt zeker voor de Vlaamse rand. Daarom bouwde Vlabinvest de voorbije jaren al meer dan 1.400 woongelegenheden in de Vlaamse Rand. Het gaat om betaalbare woningen met een sociaal karakter. Wie een woning van Vlabinvest wil kopen en een link met de regio kan aantonen, krijgt voortaan voorrang bij de aankoop van zijn of haar woning.

“Voortaan wordt lokale binding nog beter verankerd bij de toekenning van Vlabinvest-woningen”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “De voorrangsregels die gemeenten toepassen voor sociale woningen, wordt nu uitgebreid worden naar Vlabinvest-woningen.Voorbeelden van lokale binding zijn er wonen sinds de geboorte of er tien jaar gewoond te hebben, kinderen hebben die in de regio naar school gaan of lid zijn van een vereniging.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.