Woonwagenbewoners ruilen zonder toelating oude camping in voor ander terrein

din 28 aug 2018

In Elewijt bij Zemst hebben de Franse woonwagenbewoners die twee weken geleden neerstreken op de oude camping Baarbeek het terrein verlaten en ingeruild voor het terrein naast het dierenasiel in de Erasmuslaan in Eppegem. Net zoals twee weken geleden, liet het gemeentebestuur weten dat ze daar niet welkom zijn. In overleg is beslist dat de groep het terrein binnen de 48 uur zal verlaten.

Twee weken geleden namen vijfentwintig gezinnen van Franse woonwagenbewoners hun intrek op de oude camping Baarbeek. Ze deden dit zonder de nodige aanvragen en vergunningen. Het gemeentebestuur kwam tussenbeide en gaf hen tot vandaag de tijd om te vertrekken. Dat gebeurde ook, maar nu streek de groep dus neer op een ander terrein in Zemst. Volgens het gemeentebestuur dachten de woonwagenbewoners dat het nieuwe terrein zich op het grondgebied Grimbergen bevindt.

Compromis
Burgemeester Bart Coopman van Zemst ging meteen praten met de politie die ter plaatse kwam en hoorde dat de groep van plan is daar vier weken te blijven. Na overleg stelden de gezinnen zelf voor om het terrein aan de Erasmuslaan toch binnen de 48 uur te verlaten en een nieuwe plek te zoeken buiten de gemeentegrenzen van Zemst.

Het college van burgemeester en schepenen van Zemst komt vandaag nog bijeen in een bijkomende collegezitting om te beslissen of er een gerechtelijke procedure wordt opgestart die de belofte van de groep indien nodig gerechtelijk kan afdwingen.