zwembad_overijse.jpg

Zwembad Overijse minstens zes maanden dicht voor grondige renovatie

vrij 16 maa 2018

Het gemeentebestuur van Overijse heeft beslist om na bijna 18 jaar, een grondige renovatie van het zwembad door te voeren. Het zwembad gaat daarvoor dicht op 3 december en zou tegen de zomer van volgend jaar opnieuw open moeten zijn.

Niet alleen de buitengevels van het zwembad van Overijse krijgen een grondige opknapbeurt. Ook de inkom, de vloeren en de kleedkamers krijgen een volledig nieuw jasje. Bovendien moeten een aantal energetische maatregelen en de vervanging van de verluchtings- en waterbehandelingsinstallatie zorgen voor een Begijntjesbad waar gezondheid en duurzaamheid voorop staan. Ook wordt er gekozen voor een chloor-arm bad. 

De totale kostprijs van de renovatie wordt geraamd op twee miljoen euro. De Vlaamse regering investeert 465.000 euro in de renovatie van het Begijntjesbad.

Zwembad dicht
De duurtijd van de renovatiewerken moet nog definitief vastgelegd worden. Wel is zeker dat het zwembad op 3 december de deuren sluit en dicht blijft tijdens de werkzaamheden. De gemeente Overijse hoop dat de werken tegen de zomervakantie van volgend jaar klaar zullen zijn.

Tijdens de duur van de werken kunnen de zwembadbezoekers terecht in de zwembaden van de omliggende gemeenten.