nmbs_2.jpg

Opnieuw treinverkeer van naar Brussel

woe 21 jun 2017

Het treinverkeer op de Brusselse Noord-Zuidverbinding verloopt zo goed als normaal. Sinds 9u is ook het station Brussel-Centraal opnieuw geopend. Maar vertragingen blijven mogelijk. Dat meldt de NMBS. 

Na de mislukte aanslag in Brussel-Centraal werd al het treinverkeer door de drukke Noord-Zuidverbinding dinsdagavond stilgelegd. Ook het station Brussel-Centraal werd volledig ontruimd. Het treinverkeer door Brussel heeft zich vanmorgen hernomen. Het station Brussel-Centraal bleef wel tot 8u gesloten. Maar daar stoppen dus intussen opnieuw treinen. 

Drama in Brussel-Centraal voorkomen

Brussel-Centraal werd dinsdagavond opgeschrikt door een mislukte bomaanslag. Nadat er rond 20u30 een kleine explosie plaatsvond, grepen de aanwezige militairen onmiddellijk in.  Ze schoten de vermoedelijke dader onmiddellijk neer. Het parket bevestigt dat hij is overleden. Buiten de dader vielen er geen doden of gewonden. Volgens het parket gaat het om een terreurdaad maar handelde de man alleen. De kleine explosie zou volgens de VRT enkel de ontsteking zijn geweest van een relatief zware spijkerbom die de man bij zich had. Door het alerte optreden van de aanwezige militairen werd dus een groter drama voorkomen.