assita_kanko_2023.jpeg
© assita_kanko_2023.jpeg

Assita Kanko (N-VA) wil Europees parlement combineren met sjerp in Vilvoorde: “Keihard werken voor de burger is belangrijk”

vrij 12 jan

Europees parlementslid Assita Kanko (N-VA) uit Vilvoorde wil een zetel in het Europees parlement combineren met het burgemeesterschap in de Zennestad. “Ik wil keihard werken voor de burger. Die in Europa en die in Vilvoorde”, zegt ze.

Op de Europese lijst staat Kanko voor N-VA op de tweede plaats, voor de gemeenteraadsverkiezingen trekt ze de lijst in Vilvoorde en heeft ze de ambitie om burgemeester te worden. Beide mandaten wil ze combineren. “Het is aan de burger om te kiezen, maar ik hoop dat die mij de opdracht geeft om onze veiligheid te verdedigen op het Europees niveau, waar ik onder meer rond terrorisme werk. Ook lokaal wil ik mij inzetten voor de politie en zorgen dat er meer schouders zijn om de lasten te dragen. Ik wil ook dat het aantal mensen met een leefloon daalt, dat kan alleen lokaal.”

De combinatie van beide mandaten ziet Kanko niet als een hinderpaal. “Ik ben echt een werkpaard en ik wil dat wel doen voor de burger. Keihard werken voor de burger is belangrijk”, aldus Kanko.