n-va_spl.jpeg
© n-va_spl.jpeg

N-VA Sint-Pieters-Leeuw trekt met ervaren rotten en nieuwkomers naar gemeenteraadsverkiezingen

zat 27 jan

Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA in Sint-Pieters-Leeuw is de volledige kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. Eerder was al bekend dat huidig burgemeester Jan Desmeth de lijst trekt. Hij krijgt de steun van schepen An Speeckaert op de tweede plaats en provinciaal gedeputeerde Gunther Coppens op de derde plaats. Vlaams parlementslid Jeroen Tiebout, die in juni op de 4de plaats van de federale lijst staat, duwt de lijst.

 

“Met degelijk bestuur zetten we verder koers naar een veilige, Vlaamse, groene en aangename gemeente om te wonen, te werken en te ondernemen,” klinkt het. “Een stijging van het vertrouwen in het gemeentebestuur met zeven procent”, aldus N-VA.

Ook de huidige schepenen Smeets, Huygens en Seré staan in de top 6 van de lijst. En de huidige gemeente- en OCMW-mandatarissen sluiten aan. N-VA Sint-Pieters-Leeuw schuift ook jong talent naar voren. Eén van de jongste kandidaten is Jerko De Ridder die nu nog minderjarig is. Hij zal pas stemgerechtigd zijn bij de verkiezingen van 13 oktober.