vista_merchtem.png
© vista_merchtem.png

Nieuwe politieke partij Vista krijgt afdeling in Merchtem: “We willen mee beleid voeren”

vrij 26 jan

Met de verkiezingen van 2024 in het vooruitzicht hebben enkele enthousiaste Merchtemnaren een lokale afdeling van de partij Vista opgericht. “We willen fris en progressief alternatief zijn voor burgers die zich niet meer herkennen in de traditionele partijen en die ook geen extremen willen steunen”, zegt Jan Wijns.

De partij Vista profileert zich als een Vlaams-regionalistische en inclusieve partij bij wie de particratie hoog op de agenda staat en meer inspraak wil voor de burger. “Wij voelen dat er meer van onderuit moet worden bestuurd en dat er meer voeling moet zijn met wat er leeft in Merchtem”, zegt Jan Wijns. “ Wat zijn de vragen en de problemen van de Merchtemnaren en wat zijn de constructieve oplossingen waar we naartoe moeten.”

Vista wil een alternatief te bieden voor het huidige politiek landschap, de ambitie in Merchtem is er alvast. “Wij willen verandering, dus uiteraard willen we mee beleid voeren. Wij willen een langetermijnvisie voor Merchtem en daarom doen wij ook mee”, aldus Wijns.