vrijwillegers_asielcentrum_0.jpg

124 asielzoekers komen aan in Asiat-site in Vilvoorde

maa 5 okt 2015

Vandaag worden in Vilvoorde zo’n 120 vluchtelingen verwacht in het noodopvangcentrum op de Asiat-site.

De gebouwen op de voormalige miliataire Asiat-site stonden al een tijdje leeg maar werden de voorbije dagen door het Rode Kruis en een pak vrijwilligers opnieuw bewoonbaar gemaakt. Vandaag opent het noodopvangcentrum officieel de deuren.

In totaal worden 124 vluchtelingen verwacht. Het is niet duidelijk of die allemaal vandaag komen. Ook het tijdstip van aankomst wordt stil gehouden. Het Rode Kruis wil immers dat de vluchtelingen in alle rust kunnen aankomen.

Op verschillende plaatsen in Vilvoorde zijn dit weekend racistische en anti-islamslogans aangebracht tegen de opening van het asielcentrum. Maar volgens burgemeester Bonte werden verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van de asielzoekers in het centrum te verzekeren.  Hierover werden ook afspraken gemaakt met de Staatsveiligheid, de lokale politie en het Rode Kruis. Het centrum in Vilvoorde is een open centrum. Maar iedereen die er binnengaat zal geregistreerd worden. (Lees ook: ‘Anti-islamslogans tegen komst asielzoekers in Vilvoorde’)