Schepen Katrien Vaes bij golden retriever Max

Vilvoorde herhaalt hondenpoepcampagne: "Strontvervelend, dus ruim op"

maa 13 mei

De stad Vilvoorde lanceert een nieuwe hondenpoepcampagne en wil inwoners zo bewust maken van het belang om hondenpoep op te ruimen. “Hondenpoep vormt een groot probleem in het straatbeeld. De campagne van vorig jaar sloeg aan, dus we proberen het opnieuw om nog meer hondenpoep te weren”, aldus schepen van Burgerzaken Katrien Vaes. "Inwoners worden op hun verantwoordelijkheid gewezen."

Hondenpoep is niet alleen vervelend in het straatbeeld, het brengt ook gezondheidsrisico's met zich mee, door het overdragen van mogelijke bacteriën.

De nieuwe campagne komt er op expliciete vraag van inwoners en moet ieder op zijn verantwoordelijkheid wijzen. Van 13 tot en met 19 mei gaan de gemeenschapswachten op stap in de stad en belonen ze alle hondenbaasjes die hondenpoepzakjes bij zich dragen. Zij krijgen een lichtje voor aan de halsband van hun viervoeter. Wie niet in orde is, krijgt een zakjeshouder met biologisch afbreekbare zakjes.

Na de sensibiliseringscampagne wordt er repressief opgetreden. Wie betrapt wordt op het niet opruimen van hondenpoep, krijgt een fikse geldboete. OVAM zal daar extra controles op uitvoeren.

Net zoals vorig jaar is golden retriever Max het uithangbord van de campagne. Een affiche aanvragen, kan gratis via de website van de stad.