de_buyst5.jpg

‘Ik wil nog een keer schitteren op de piste’, zegt De Buyst uit Asse

maa 1 aug 2016

Ook Assenaar Jasper De Buyst maakt zich op voor de Olympische Spelen in Rio. “Ik wil nog één keer schitteren op de piste”, aldus de 22-jarige De Buyst bij de collega’s van TV Oost. 

Als voorbereiding op de Olympische Spelen reed de man van Lotto-Soudal mee in de Ronde Van Polen. Met succes, tijdens de tweede etappe kon hij zich in de sprint mengen. “Mijn conditie is wel goed nu. Ik heb heel veel op de piste gezeten en in de fitness. En dan de ronde van Polen was wel goed om een beetje duur in de benen te krijgen. Ik denk dat het voor de conditie wel goed was”, aldus De Buyst.

De voorbije jaren kende De Buyst wisselend succes op de piste. In 2013 werd hij Europees kampioen bij de beloften. Maar de diskwalificatie op het WK in Colombia een jaar later zinderde lang na bij De Buyst. Tot er vorig jaar een lichtpuntje kwam op het WK in Frankrijk: samen met Otto Vergaerde pakte hij brons in de ploegkoers. “Er werd heel veel verwacht een tijd geleden, dan is het minder beginnen lopen. Nu is het aan mij om te tonen wat de conclusie moet zijn. Ik start alvast met de ambitie om hoog te eindigen”, aldus De Buyst. Na de Spelen neemt De Buyst afscheid van het baanwielrennen. Vanaf dan zal hij zich concentreren op de weg.