van_uytvanck.jpg

Alison Van Uytvanck (Grimbergen) hoopt op comeback begin juni

woe 18 mei 2016

De Grimbergse tennisspeler Alison Van Uytvanck geeft verstek voor Roland Garros. Maar haar revalidatie verloopt beter dan verwacht. Ze hoopt opnieuw klaar te zijn voor het tornooi in Rosmalen (Nederland). 

Nog voor Roland Garros vorig jaar liep Alison Van Uytvanck een blessure op aan de rechterenkel. Maar toch zette ze er een prachtprestatie neer en raakte ze in de kwartfinale. Maar dit jaar verschijnt ze niet op het gravel in Parijs. De prestaties van de Belgen volgt ze dus vanop het thuisfront. Maar haar revalidatie verloopt vrij goed. Ze hoopt opnieuw in actie te kunnen schieten op het tornooi in Rosmalen. “Ik train nu 2 uur per dag. Volgende week wordt dat 3 uur per dag. Maar soms moet ik wel even op de rem gaan staan, kwestie van niet te hervallen”, aldus Alison Van Uytvanck vanmiddag tijdens een persconferentie in Wilrijk.

De Grimbergse staat momenteel 71ste op de WTA-ranking. Maar door niet aan Roland Garros deel te nemen, zakt ze wellicht tot ongeveer de 130ste plek. Maar die ranking is voor haar nu niet van tel, wel haar comeback. “Het eerste tornooi is Rosmalen. Daarna willen we naar Mallorca, Eastbourne en dan naar Wimbledon. En tegen de US Open in september hoop ik opnieuw op niveau te kunnen spelen”, aldus nog Van Uytvanck.