asse_lennik_8.jpg

Asse-Lennik vol vertrouwen voor de topper tegen Maaseik

zat 16 jan 2016

Zaterdag staat in het volleybal de clash tussen Asse-Lennik en Maaseik op het programma. Asse-Lennik is alleen leider en wil dat graag blijven. Maaseik, de nummer 2, is natuurlijk een geduchte tegenstander. Daarom informeerde RINGtv-Sport naar het het plannetje in het hoofd van coach Johan Devoghel. 

“Ik heb voor elke wedstrijd een plannetje in mijn hoofd , dus ook voor zaterdag. Maar ik ga geen tipje van de sluier oplichten”, glimlacht coach Johan Devoghel. “Onze opslag is alvast onze troef. Maaseik heeft immers een sterk aanvallende ploeg met sterke middenaanvallers, dus opslag gaat belangrijk zijn”, aldus Devoghel.

De spelers hebben er alvast het volste vertrouwen in. Ze hebben immers nog geen enkele wedstrijd in de competitie verloren. “Ik denk dat het een moeilijke match gaat worden. Ze moeten ervoor gaan. Ze hebben immers een nieuwe coach en zullen dus wel opgepept zijn.  Maar ik schat de kansen voor ons goed in. En in onze eigen zaal gaan ze het moeilijk hebben tegen ons”, aldus Seppe Baetens.   

Die nieuwe coach van Maaseik is de 54-jarige Argentijn Castellani. Een man met een palmares om u tegen te zeggen. Zo trainde hij al de Argentijnse, Poolse en Finse nationale selecties. Asse-Lennik zal dus top moeten zijn. Goed nieuws is alvast dat Frank Depestele terug is uit blessure. “Vier weken geleden heb ik een spierscheur opgelopen en die is pas genezen. We zijn nog aan het opbouwen, maar ik denk dat het voor zaterdag geen probleem zal zijn”, verduidelijkt Frank Depestele.