debuyst_jasper.jpg

De Buyst (Asse)/De Ketele leiden meteen in Zesdaagse van Gent

woe 19 nov 2014

Jasper De Buyst uit Asse en Kenny De Ketele zijn prima gestart in de Zesdaagse van Gent.  Het duo heeft zijn favorietenrol meteen waar gemaakt en leidt na de eerste avond met 84 punten.  

De Duitse-Zwitserse tandem Leif Lampater  en Silvan Dillier staat voorlopig 2de met 52 punten.  Op 3 staan de Denen Alex Rasmussen en Marc Hester met 50 punten. Het duo Keisse/Canvendish was lange tijd 2de maar is weggezakt naar de 4de stek met 48 punten. 

Goed voor het zelfvertrouwen

Dat De Buyst en De Ketele na de openingsdag de Zesdaagse leiden is een goeie zaak voor het zelfvertrouwen.  De baanwielrenner uit Asse heeft immers getwijfeld over zijn deelname aan de Zesdaagse van Gent na zijn val 10 dagen geleden tijdens de eerste wereldbekermanche in Mexico. Hij brak daarbij onder meer zijn neus.

In een interview met RINGtv-Sport benadrukte hij maandag nog dat de eerste nacht van de Zesdaagse meer duidelijkheid zou brengen over zijn fysiek.  Want ondanks intensieve begeleiding door kinesist, masseur en fysiotherapeut heeft De Buyst nog steeds af te rekenen met enkele ongemakken.  Bekijk hier de volledige reportage.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"22717","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"339","width":"610"}}]]