Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eerste thuisnederlaag voor herenploeg Badmintonteam Halle

Eerste thuisnederlaag voor herenploeg Badmintonteam Halle

De eerste herenploeg van Badmintonteam Halle '86 speelde na de promotie van vorig seizoen in eerste provinciale gisteren in de Halse Bres de eerste thuispartij in de derde Liga. Dat is bij de mannen het derde hoogste niveau in België. Het was de eerste keer dat de herenploeg in eigen huis mocht aantreden op dat hoge niveau. Tegenstanders waren de mannen van de Pluimplukkers Gent.

De eerste herenploeg van Badmintonteam Halle '86 speelde dit seizoen al twee keer op verplaatsing. Tegen Mol en Herne verloor het team telkens met 0-8. Voor de eerste thuismatch van het seizoen hoopten de Pajotten op een beter resultaat. “We speelden twee keer op rij kampioen. Eerst in tweede en dan in eerste provinciale. Nu is er wel een groot niveauverschil, maar de matchen zijn wel toffer om te spelen,” aldus ploegkapitein Tim Demuylder.

Om degradatie te vermijden, moest Halle bij de top vijf eindigen in een poule met zeven teams. Iedere speeldag bestaat uit acht wedstrijden: vier enkels en vier dubbels. Winst levert twee punten op in het klassement, gelijkspel één. De Hallenaren stonden na twee speeldagen laatst met nul punten. Dat bleef helaas zo. De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen eindigde voor de Hallenaren met 2-6.

“Puur op resultaat gezien, deden we het vandaag niet slecht,” vindt Demuylder. Al is er duidelijk werk aan de winkel.