Eindronden provinciaal voetbal geloot

woe 6 mei 2015

Gisteravond zijn in het bondsgebouw in Brussel de eindronden van het provinciaal voetbal geloot. Via die eindronden kunnen clubs die geen kampioen zijn geworden alsnog promoveren. 

In eerste provinciale ontmoet KSK Halle Crossing Schaerbeek. Bierbeek neemt het op tegen Stockel. De heenwedstrijden worden op 10 mei afgewerkt, de terugwedstrijden op 14 mei. De winnaars mogen vervolgens op 17 en 24 mei tijdens een finaleronde bepalen wie mag promoveren naar bevordering.

In tweede provinciale wordt er een eindronde afgewerkt onder de 9 periodekampioenen om te bepalen wie de vierde club wordt die mag stijgen naar eerste provinciale. In Groep 1 zitten BOKA United, Aarschot en Hoeilaart. In Groep 2 nemen Sp. Bruxelles, Out-Hoegaarden en KSK-Kampenhout het tegen elkaar op. En in Groep 3 zitten Grez-Doiceau, Kester-Gooik en RC Butsel. De kwalificatiewedstrijden worden afgewerkt op 10, 14 en 17 mei. Op 24 en 31 mei en op 7 juni worden de finalewedstrijden afgewerkt tussen de groepswinnaars.

In derde provinciale maken de tweede gerangschikten nog kans op een promotieticket. Het gaat om VK Linden (3A), RCS Ohain (3B), KV Zuun (3C), SNA Keiberg (3D), FC Suryoyés Bruxellois (3E) en Eendracht Mazenzele Opwijk (3F).

Op 10 mei speelt Eendracht Mazenzele Opwijk onder meer tegen Zuun. Op 14 mei mag Opwijk op bezoek bij Ohain. Zuun ontvangt dan Linden. De andere kwalificatiewedstrijden worden afgewerkt op 17, 24 en 31 mei. 

De volledige kalender kan je raadplegen op www.ligbrabant.be