Alice Mae, winnaars van de Rock Rally van Rock Affligem
© Mare Verbeiren

Alice Mae wint de Rock Affligem Rock Rally

zon 31 maa

Aan de Bellekouter in Affligem vond gisteravond de Rock Affligem Rock Rally plaats. Vijf jonge bands gingen er de strijd aan om op zaterdag 11 mei Rock Affligem te mogen openen. Dat is een eer, maar vooral ook een mogelijke springplank naar een mooie carrière.

De 5 finalisten waren Alice Mae, Marigo Bay, DEUXƎRATO, Jeriko en Lector.

Het was de Ninoofse band Alice Mae die met de eerste plaats ging lopen. Frontvrouw Alexia D'hertoge woonde in Affligem en blijft nuchter: “Mega zot. Ik had het niet zien aankomen. Ik stond daar ook zo van 'ah ja, ok, jaja.' Dus ja. Crazy!”

Alexia Dhertoge studeerde muziek, piano en zang aan de muziekacademies van Ninove en Geraardsbergen. Ze behaalde haar masterdiploma Audio Visuele kunsten en bedenkt en produceert zelf haar clips.

Alexia trad voor het eerst op toen ze 14 jaar was. Eerst tras ze solo op, in de zomer van 2019 was het tijd voor een upgrade. Dat resulteerde in een eerste radiosingle ‘Better off’, met een vierkoppige band die rond haar was gebouwd.

De teksten van Alexia zijn gebaseerd op ervaringen uit haar jonge leven en ze is niet bang om haar kwetsbaarheid te tonen in haar teksten. Ondanks haar leeftijd klinkt haar stem doorleefd als van een “oude ziel in een jong lichaam”. Songwriting beschouwt ze als een vorm van expressie en een krachtig middel om haar gedachten en emoties over te brengen