Hoeilaart speelt na 45 jaar opnieuw in eerste provinciale

maa 1 jun 2015

Hoeilaart speelt na 45 jaar opnieuw in eerste provinciale. Het won de promotie na winst tegen Sporting Brussel.

Drie ploegen speelden de finale van de eindronde. Hoeilaart won vorige week zijn eerste partij op het veld van Grez-Doiceau. Als de Hoeilanders gisteren thuis ook Sporting Brussel opzij konden zetten dan was de promotie een feit. En dat deden ze.

Glisic trapte na amper enkele minuten de 1-0 tegen de netten. Na een knappe aanval van Ghys kreeg Glisic net voor de rust opnieuw de bal toegespeeld en ook deze keer ontgoochelde hij niet: 2-0. In de tweede helft was Sporting Brussel, ondanks rood voor Tsimpaki, de betere ploeg. Maar dat werd niet beloond met een doelpunt. Net voor affluiten ging doelman Karmi zelfs even in de fout met een 3-0 als gevolg.

Hoeilaart wint en speelt dus na 45 jaar opnieuw in eerste provinciale. En dat doet deugd. Onder andere bij doelman Cedric Penasse die na acht seizoenen Hoeilaart verlaat. Bekijk hieronder alle reacties.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"31014","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"384","width":"610"}}]]