el_hachimi3.jpg

Kwalificatie El Hachimi (Dilbeek) voor Rio in gevaar

din 5 jul 2016

Marathonloper Florent Caelen heeft een juridische procedure opgestart om alsnog een ticket af te dwingen voor de Olympische Spelen in Rio. Als de rechtbank van eerste aanleg Caelen gelijk geeft, is de kans groot dat Abdelhadi El Hachimi uit Dilbeek thuis moet blijven.  

Tijdens de Gold Coast Airport Marathon in Australië zette El Hachimi een mooie tijd neer van 2u 10 min en 35sec. Daarmee voldeed El Hachimi aan het Olympisch minimum en dus mag de Dilbekenaar zich opmaken voor de Spelen volgende maand in het Braziliaanse Rio de Janeiro.

Maar door het persoonlijk record van El Hachimi valt Florent Caelen uit de selectie van 3 spelers die mee mogen naar de Spelen. Caelen is het daar echter niet mee eens omdat de Koninklijke Belgische Atletiekbond had aangekondigd dat het zijn definitieve selectie al op 30 april zou bekendmaken. Caelen kwam toen wel nog in aanmerking. Maar die selectiedatum werd uitgesteld tot 11 juli waardoor El Hachimi zich alsnog kon kwalificeren.

Vrijdag buigt de rechter zich over de kwestie, 3 dagen vooraleer het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zijn definitieve selectie moet opsturen. (foto: Flickr)