Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Massa volk schreeuwt Tourrenners naar boven op de Bosberg

Massa volk schreeuwt Tourrenners naar boven op de Bosberg

De Bosberg in Galmaarden is in de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk één van de twee beklimmingen waar punten te rapen vallen voor de bolletjestrui. Daardoor is de vroegere scherprechter uit de Ronde van Vlaanderen vandaag the place to be voor heel wat wielerfans.

Dinsdag vatten de eerste wielerfans al post op de Bosberg. Tijdens de passage van de renners stonden er vandaag op sommige plekken vijf tot zes rijen supporters. Niet alleen Belgen wilden de koers live meemaken op de beklimming, ook heel wat buitenlanders zakten af naar de Bosberg.

De Bosberg wordt door de Tourorganisatie bestempeld als een col van 4de categorie. Daardoor viel op de top één punt te rapen voor de bolletjestrui. Xandro Meurisse, die vorig jaar de Druivenkoers in Overijse won, kwam als eerste boven voor Greg Van Avermaet, de eerste bergkoning van deze Tour.

Onze Cocktailreporters gingen niet alleen op de Bosberg, maar ook in Lennik de sfeer opsnuiven tijdens de doorkomst van de Ronde van Frankrijk. Een verslag zie je maandag in Cocktail.