Opnieuw zware nederlaag voor BAVI Vilvoorde

maa 19 okt 2015

In Divisie 2A van het basketbal verloor BAVI Vilvoorde met 53-69 van leider Royal IV Brussel. BAVI staat nu twaalfde met 11 punten uit 7 wedstrijden.

Aan het einde van vorig seizoen degradeerde basketbalclub Bavi Vilvoorde van 2de naar  3de klasse. Voor de goede orde: die derde klasse is nu omgedoopt tot de Divisie 2A. Bavi startte slecht aan dit seizoen met 4 nederlagen. Maar de laatste 2 wedstrijden won het. Zaterdag wilde Bavi thuis zijn goede vorm bewijzen tegen de ongeslagen leider Royal Brussel. Maar Vilvoorde kon de Brusselaars niet lang bijbenen. Aanvallend waren de Vilvoordenaren te onmondig en defensief vonden ze geen antwoord op de shotkracht van de bezoekers. Bij de rust liep de achterstand al op tot 16 punten: 21-37.

Ook de tweede helft kon niet voor een kentering zorgen. De kloof werd wel voor een stuk gedicht. Maar BAVI miste teveel shots terwijl de bezoekers de driepunters uit hun mouw bleven schudden. 53-69 werd het eindresultaat. Een uitgebreid sfeerverslag en reacties krijg je in RINGtv-Sport.