Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Regioploegen plaatsen zich voor volgende ronde Beker van België

Regioploegen plaatsen zich voor volgende ronde Beker van België

In de Beker van België van het voetbal is afgelopen weekend de tweede ronde afgewerkt. Acht regioploegen kwamen in actie, amper drie van hen stoten door naar de derde ronde. In het futsal plaatst Halle-Gooik zich met gemak tegen Koersel-Ham.

In de tweede ronde kwamen ook de ploegen uit tweede nationale in actie. Zo wonnen Diegem en Londerzeel beide met het kleinste verschil en verzekeren ze zich zo van de volgende ronde. Pepingen-Halle kende minder geluk en moest nipt de duimen leggen na een penaltyreeks tegen Herk-de-Stad.  Derde nationaler Wolvertem-Merchtem kwalificeert zich wel voor de derde ronde na een 3-1 overwinning tegen het Waalse Doornik. Tempo Overijse verloor dan weer van het Limburgse RC Hades en is dus uitgeschakeld. 

Ook voor reeksgenoten Eppegem en Rode-De Hoek eindigt het bekerverhaal hier. De enige overblijver uit de provinciale reeksen: Groot-Dilbeek, moest het hoofd buigen voor Blankenberge na een nipte 2-3 nederlaag. Ook in het futsal is de bekercompetitie op gang getrokken. Halle-Gooik won met 0-13 van de kersverse Limburgse fusieclub Koersel-Ham. Zowel Leo, Jelovcic als Lazarevic waren goed voor een hattrick.

Hieronder vind je alle uitslagen:

RC Hades - Tempo Overijse 2- 0
Jong Lede - Eppegem 2-1
Rhodienne-De Hoek - Zelzate 0-5
Diegem Sport - Herderen-Millen 1-0
Pepingen-Halle - Herk-de-Stad 2-2 (6-7)
Wolvertem-Merchtem - Doornik 3-1
Groot-Dilbeek - Blankenberge 2-3
Londerzeel - Meetjesland 1-0
Koersel-Ham - Halle-Gooik 0-13