Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sportoverzicht 24 en 25 januari

Sportoverzicht 24 en 25 januari

In de tweede klasse van het voetbal blijft Woluwe-Zaventem laatste in de rangschikking na een thuisnederlaag tegen Lommel United. En in tweede nationale van het basketbal moest Bavi Vilvoorde de duimen leggen voor Borgerhout. In Vilvoorde werd het 89-107 voor de bezoekers.

VOETBAL

In tweede klasse  ging Woluwe-Zaventem zaterdagavond met 0-3 onderuit tegen Lommel United. KVW Zaventem blijft laatste in de rangschikking.

In derde klasse A heeft Londerzeel op eigen veld 1-1 gelijk gespeeld tegen Zele. Londerzeel staat nu met 35 punten op een gedeelde vierde plaats met Hamme.

In derde klasse B van het voetbal is de wedstrijd tussen Ciney en  Diegem Sport van zaterdagavond uitgesteld.

Grimbergen kreeg Oosterzonen op bezoek, de twaalfde in de stand. Stefaan Van Winckel, die sinds december weer aan het roer staat bij Grimbergen, wou absoluut zijn eerste zege pakken. Maar het bleef bij een puntenloos gelijkspel. Een terechte uitslag na een spannende wedstrijd. Oosterzonen miste nog een penalty. Maandag krijg je een verslag van deze wedstrijd in RINGtv-Sport.

In de vierde klasse B heeft Tempo Overijse, dat de eerste plaats deelt met Franc Borains, zaterdagavond een logische thuisoverwinning behaald tegen Assesse, de laatste in de stand. Het werd 2-0.

Dankzij die overwinning komt Tempo Overijse alleen aan de leiding. Franc Borains, dat tot voor dit weekend de leidersplaats deelde, kwam op het veld van Wolvertem immers niet verder dan 0-0. Voor een wedstrijdverslag, stem je maandagavond gewoon af op RINGtv-Sport.

De uitwedstrijd van Pepingen in Solrezienne werd uitgesteld. Sterrebeek boekte thuis een ruime overwinning tegen Binchoise: 3-1.

ZAALVOETBAL

In het Futsal heeft FP Halle-Gooik met 1-2 gewonnen van en in Real Noorderwijk. Het was een erg gesloten wedstrijd en Halle-Gooik kon maar op het nippertje het laken naar zich toe trekken. Het winnende doelpunt werd pas 28 seconden voor het einde gemaakt.

VOLLEYBAL

In de eredivisie van het volleybal won Asse-Lennik de volleybaltopper tegen Antwerpen in vijf sets, met 3-2. Setstanden waren 25-21, -25, 25-, 14-25, 15-11. De winst is een mentale opsteker voor Asse-Lennik, want volgende maand ontmoeten beide ploegen elkaar in het Sportpaleis van Antwerpen voor de finale van de Beker van België. Een verslag krijg je morgen in RINGtv-Sport.

BASKETBAL

En in tweede nationale van het basketbal moest Bavi Vilvoorde de duimen leggen voor Borgerhout. In Vilvoorde werd het 89-107 voor de bezoekers.

 

RINGtv-Sport (maandag vanaf 18u, na het nieuws)

In RINGtv-Sport krijg je maandag een verslag van de wedstrijden Grimbergen-Oosterzonen (3de klasse B) en Wolvertem-Franc Borains (4de klasse B). Ook de volleybaltopper tussen Asse-Lennik en Antwerpen krijgt ruime aandacht.