de_vuyst2.jpg

Tim De Vits uit Ternat is sterkste man uit België

woe 17 jun 2015

Tim De Vits uit Ternat is de sterkste man van België. Vorig weekend sleepte hij de titel van Belgisch Kampioen powerliften in de wacht. Een opmerkelijke prestatie, want hij beoefent de sport nog maar drie jaar.

Tim De Vits traint onder de hoede van wereldkampioen powerliften Orhan Bilican. “En trainen doe ik elke week, elke dag. In de voormiddag de zware trainingen, 's avonds het lichtere werk. Ook op zaterdag train ik regelmatig. Dus gemiddeld zes dagen per week ben ik er mee bezig”, zegt de sterkste man van het land.

Al die inspanningen lonen. Vorig weekend werd hij Belgisch kampioen powerliften in Florennes. Tim tilde op het BK 255 kilogram bij de sqaut of het kniebuigen, 195 kilo bij het bankdrukken en 285 kilo bij het deadliften. Maar eigenlijk kan hij daar 300 kilo aan. Een opmerkelijke prestatie van de 36-jarige Ternattenaar. Hij beoefent de sport immers nog maar 3 jaar. “Het geheim om te winnen, is denk ik doorzetting. Elke dag opstaan met het idee om er voor te gaan en om te winnen. En uiteraard de voeding verzorgen”, zegt Tim in gesprek met onze redactie. Een volledig portret krijg je vanavond op RINGtv.