Basketbalploeg Bavi Vilvoorde op bezoek bij Asse-Ternat

Bavi Vilvoorde op bezoek bij Asse-Ternat: nagelbijter van formaat

zon 24 maa

In de Top Division 2 van het basketbal stond gisterenavond de clash op het programma tussen onze regioploegen Asse-Ternat en Bavi Vilvoorde. De wedstrijd in Vilvoorde was een echte nagelbijter en ook nu in Asse geven beide ploegen elkaar geen strobreed toe in de beginfase.

Bavi weet geleidelijk het enthousiasme van de vele fans in de kiem te smoren met een voorsprong van zes punten. Het staat 18-24 na het eerste kwart. De thuisploeg probeert terug te slaan, maar mist enkele open shots. De bezoekers controleren en slaan af en toe genadeloos toe. Zo leidt Bavi Vilvoorde aan de rust met 32-38.

En ook na de rust zetten de bezoekers de toon, ze bouwen een kloof van 13 punten uit. Asse-Ternat gaat het laatste kwart in met een 43-57 achterstand.

Gestuwd door een fanatieke thuisaanhang maakt Asse-Ternat het laatste kwart nog erg spannend, zo komen terug tot op vier punten van Bavi, 61-65. Maar de bezoekers antwoorden met driepunters, het is 61-71. De thuisploeg doet er nog alles aan, maar helemaal terugkomen lukt niet. Bavi Vilvoorde trekt de wedstrijd over de streep en wint met 71-75. Zo doen ze een goede zaak in het klassement, want ze klimmen naar de vijfde plaats. Asse-Ternat is zevende.