Kans op spekgladde wegen: “Stel onnodige verplaatsingen uit”

zon 3 dec

De komende uren wordt winterse neerslag verwacht. De winterse neerslag valt eerst als sneeuw, maar kan overgaan in regen. Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor spekgladde wegen. “Daar waar regen op bevroren wegdek valt, ontstaat ijzel wat de weg gevaarlijk glad maakt”, klinkt het.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt om de komende uren onnodige verplaatsingen uit te stellen indien mogelijk of - indien men toch vertrekt -  voldoende afstand te houden en traag te rijden. Vooral regen kan bijzonder gevaarlijk zijn, omdat het gestrooide zout wegspoelt en het wegdek spekglad maakt. “Voor het eerst deze winter wordt het winteractieprotocol geactiveerd”, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. “Door snel informatie uit te wisselen, dragen alle partijen bij aan meer verkeersveiligheid, ook bij een hoge kans op gladheid.

Afgelopen nacht werd voor een vierde nacht op rij uitgereden met de strooidiensten, goed voor een verbruik van 504 ton strooizout. Dit seizoen werd in totaal 1700 ton smeltmiddelen verbruikt.