Asse-Ternat wint eerste thuismatch Top Division 2 met overduidelijke cijfers

zon 2 okt 2022

In het basketbal is de eerste overwinning is een feit voor Asse-Ternat in de Top Division Men 2. Na het verlies in de vorige wedstrijd tegen Willebroek waren de spelers van coach Tom Vrijders gebrand om het beter te doen in hun eerste thuismatch.

Asse-Ternat begon furieus tegen Quaregnon, wat al snel leidde tot een 8-0-voorsprong. Die lijn wist de thuisploeg het hele kwart door te trekken en dat zorgde voor een comfortabele 27-8. In het tweede quarter kwam Quaregnon beter in de match met enkele driepunters maar de kloof bleef meer dan 10 punten bedragen. Asse-Ternat ging rusten met een verdiende voorsprong van 45-23.

Na de rust drukte Asse-Ternat meteen het laatste stukje hoop van Quaregnon de kop in, met enkele flukse aanvallen en vooral een goeie verdediging. Bij het ingaan van het laatste kwart hadden de Assenaren een voorsprong van 65-43 bij elkaar gespeeld. Ook in de laatste 10 minuten deden ze er nog alles om het thuispubliek te vermaken. Met enkele mooie aanvallen en steals haalden ze de eerste overwinning van het seizoen binnen: 93-52.