mathias_de_leener.jpg

Mathias De Leener uit Halle is Europees Kampioen Jiujitsu

maa 2 nov 2015
Mathias De Leener uit Halle is Europees kampioen in de zachte kunst of Jiujitsu. Mathias is al jaren bezeten door Jiujitsu. Hij beheerst de technieken van de Oosterse zelfverdedigingskunst als geen ander.  
 
 

Jiujutsu bestaat uit aikido, uit karate, uit judo en nog een paar andere sporten. Sinds kort mag Mathias De Leener uit Halle zich Europees kampioen noemen. "Dat is een heel goed gevoel, ik had dat eigenlijk niet verwacht omdat ik in dat soort discipline weinig ervaring had", vertelt Mathias. "Dat is toch wel een beetje een erkenning. Je kan het niet vergelijken zoals in grotere sporten zoals in voetbal, de Champions League winnen ofzo, maar op gebied van karate, judo, ju-jutsu betekent dat eigenlijk wel iets."
 
Mathias traint vijf uur per week en zit ook nog eens drie uur in de fitness. Het is niet makkelijk om de sport met zijn studies handelswetenschappen te combineren.  "Ik denk dat het met deze sport niet mogelijk is om daarvan zuiver je beroep van te kunnen maken, maar het lijkt mij tof om daar later meer trainingen rond te kunnen geven"n besluit Mathias.