Appickx uit Liedekerke is Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar

woe 14 feb

Appickx uit Liedekerke is door UNIZO verkozen tot Starter van het Jaar in Vlaams-Brabant. Zaakvoerders Pieter en Jens bieden met hun bedrijf verschillende datadiensten op maat aan. "We helpen bedrijven efficiënter te werken waardoor ze sneller kunnen groeien", klinkt het.

Tijdens hun studies zetten Pieter Appelmans en Jens Dierckx samen hun eerste ondernemersstappen. Als student-ondernemers brachten ze het bier Nobilem op de markt. Dat was een schot in de roos, maar bij bestellingen door zakelijke klanten merkten ze een gebrek aan efficiëntie in stockbeheer en administratie op. Het zaadje voor Appickx was geplant.“We helpen bedrijven om efficiënter te werken en zo sneller te groeien”, zegt Pieter Appelmans. “Bedrijven zitten vaak op een berg data, die te weinig of niet benut wordt omdat men niet weet wat ermee te doen. Hier schieten wij ter hulp.”

Het bedrijf heeft op korte tijd een mooi klantenbestand vergaard, van kleine kmo’s tot multinationals. “We hebben al zeer diverse bedrijven begeleid. Elk bedrijf dat digitaal werkt, beschikt over data. Wij gaan op zoek naar de beste manier om die zo kwalitatief mogelijk in te zetten op weg naar meer efficiëntie”, zegt Jens Dierckx.

Het doel van beide ondernemers is om de volgende jaren sterk te groeien. Intussen zijn de eerste vacatures in de maak. “Onze economie heeft doorlopend nood aan nieuw bloed, nieuwe starters met creatieve ideeën die er volop voor gaan en met hun toegevoegde waarde welvaart creëren”, zegt Elke Tielemans, directeur van UNIZO Vlaams-Brabant.