foto_2.jpg

Overslaande dakbrand in Gimbergen

vrij 11 sep 2015
In Grimbergen is vanochtend een hevige dakbrand ontstaan aan een woning in de Gaston Devoswijk. De brand ontstond tijdens werkzaamheden op het dak. Er vielen geen gewonden.

Rond half 10 kreeg de brandweer een oproep voor een dakbrand in de Gaston De Voswijk. De brandweerkorpsen van Londerzeel en Vilvoorde kwamen ter plaatse. "Er zijn dakwerken aan de hand aan de woning, dan is er een brand ontstaan bij roofingwerken", vertelt Danny Vanheffen van Brandweerzone Brabant-West. "De vlammen zijn dan overgeslagen naar de naastliggende woning, maar momenteel is alles onder controle."

De straat werd uit veiligheidsoverwegingen afgesloten. Op het moment van de brand waren de dakwerkers en de bewoonster van het huis aanwezig, maar ze konden de woning veilig verlaten. Er vielen geen gewonden. De zolderkamers van de twee woningen raakten zwaar beschadigd, andere kamers liepen water- en rookschade op. Beide woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar.

 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"35231","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"813","width":"610"}}]]