Restanten van het jachtpaviljoen in Overijse

Buurtbewoners willen eeuwenoud jachtpaviljoen in Overijse in ere herstellen

vrij 12 apr

Buurtbewoners zijn een geldinzameling gestart om het jachtpaviljoen in al zijn glorie te herstellen. Vandaag blijft van het pittoreske gebouw alleen nog een muur over. “We willen het een nieuwe functie geven als ontmoetingsplaats voor burgers, toeristen, verenigingen en kinderen van de school”, klinkt het bij de initiatiefnemers.

Het jachtpaviljoen maakt deel uit van het Kasteel Isque. “Het paviljoen situeert zich naast de kasteelvijver, langs de huidige IJskelderlaan”, zegt buurtbewoner Stefan Vanderlinden. “Dankzij een architectuurwedstrijd uit 1933 beschikken we over vrij gedetailleerde plannen van het jachtpaviljoen, zodat we de mogelijkheid hebben het zo getrouw mogelijk te reconstrueren.”

Het paviljoen werd ooit bewoond door de jachtopziener van de Prinsen van Horne, toen Overijse nog een prinsdom was. Later woonde de hovenier nog lang in het gebouw. Na de restauratie willen de buren dat het paviljoen een publieke functie krijgt. “Op die manier kan het opnieuw voor vele jaren een ontmoetingspunt voor de Overijsenaren worden”, klinkt het.

Het jachtpaviljoen in Overijse