De Halse zanger Paul Severs

Vijf jaar geleden overleed Paul Severs

din 9 apr

Vijf jaar geleden werd onze regio in diepe rouw gedompeld. Op 9 april 2019 overleed Paul Severs in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht, ongeveer een maand nadat hij tijdens een fietstocht een hartaanval kreeg en ten val kwam. Severs zit nog altijd in het hart van veel fans. Zij pleiten voor een standbeeld van de zanger in zijn Halle.

Op 17-jarige leeftijd al wordt Paul Severs, geboren in Huizingen, leadzanger van The Criminals, een muziekgroep die voornamelijk in het Engels zingt. Midden jaren zestig brengen Paul Severs en the Criminals 'Geen Wonder dat ik ween' uit, maar de echte doorbraak komt er in 1970 met het nummer 'Ik ben verliefd op jou', dat bijna een half jaar in de hitlijsten genoteerd stond en in verschillende talen wordt vertaald. In de jaren 70 scoort Severs nog verschillende andere grote hits, allemaal onder zijn manager Sylvain Tack. Ook in de jaren 80 en 90 zijn er nog diverse muzikale successen. Tot aan zijn overlijden in 2019 was Severs een veelgevraagd artiest. Hij had gemiddeld zo’n 200 optredens per jaar.

De zanger uit Huizingen maakte een fietstocht toen hij op 12 maart 2019 een hartaanval kreeg en een ongelukkige val maakte. Hij liep hersenschade op en belandde in een diepe coma. Severs vocht nog vier weken voor zijn leven, maar overleed op 70-jarige leeftijd. De uitvaartplechtigheid die op 23 april plaatsvond in de Sint-Martinusbasiliek werd door meer dan drieduizend mensen gevolgd.

Vandaag leeft hij verder in de harten van vele fans. Zij pleiten al enkele jaren voor een standbeeld voor hem in zijn thuisstad Halle. Die petitie heeft intussen al zo'n 1.500 handtekeningen verzameld. "De muzikale nalatenschap van Paul Severs valt niet te ontkennen. Met vele hits en zijn aimabele persoonlijkheid zette hij Halle op de kaart. Deze Halse held verdient een standbeeld", klinkt het bij de initiatiefnemers.