canicross.jpeg

Demonstraties canicross op Dag van het Zoniënwoud

maa 17 okt 2022

Gisteren was het de Dag van het Zoniënwoud. Om de groene long in de kijker te zetten, organiseerde de Stichting Zoniënwoud aan de toegangspoorten heel wat activiteiten. In Overijse konden sportievelingen zo kennismaken met 'canicross': dat is lopen, met je hond aan de leiband. In natuurgebieden blijft een leiband verplicht. De organisatoren willen vooral aantonen dat dat geen beperking is en je zo ook een intense sportevaring kan beleven.

 

Canicross is nog niet zo bekend. Steven en Chloé geven demonstraties en hopen mensen zo te overtuigen. “Het is een leuke sport, heel ontspannend en vooral erg plezant om met je vriend, je hond, te doen,” aldus Steven.

Hij geeft geïnteresseerden allerlei tips. “Het seizoen van canicross begint eigenlijk pas nu, in het najaar. Want in de zomer gaan joggen met je hond kan veel te warm zijn voor het dier. Kortharigen kunnen 18 tot 20 graden aan, maar dat is echt het maximum.”

Het best kent je hond ook een paar commando’s voor je gaat lopen. Termen zoals ‘links’, ‘rechts’ of ‘rustig’ kunnen de looptocht alleen maar vlotter maken.