Buitenspeeldag

Tal van buitenspeeldagen uitgesteld: “Veiligheid staat voorop”

din 16 apr

Door de slechte weersomstandigheden worden in tal van gemeenten de buitenspeeldag - die normaal morgen zou doorgaan - uitgesteld naar een latere datum. In Herne gaat de buitenspeeldag uitzonderlijk binnen door in de sporthal Hernekouter.

Voor de rest van de week wordt nog heel wat regen en hevige wind verwacht. Daarom stellen onder meer Liedekerke, Zaventem en Steenokkerzeel de buitenspeeldag uit. “Die ging normaal morgen doorgaan in het park d’Exaerde in Humelgem, maar veiligheid en plezier staan voorop bij dit evenement. Het slechte weer gooit jammer genoeg roet in het eten”, klinkt het in Steenokkerzeel. Ook in Machelen gaat de buitenspeeldag niet door. “Die stond gepland in het Peutiebos. Er waren allerhande natuurspelletjes voorzien. De activiteiten worden op een later tijdstip opnieuw ingepland. Wanneer dat juist zal zijn is nog niet duidelijk.”

In Gooik en Vilvoorde is er wel al een nieuwe datum geprikt, namelijk 15 mei. In Overijse is dat nu zaterdag 20 april, Halle stelt de buitenspeeldag uit naar juni. In Herne tot slot verhuist alles naar binnen. “Maartse buien en aprilse grillen, maar de buitenspeeldag gaat nog altijd door”, klinkt het in de Pajotse gemeente. “Sporthal Hernekouter wordt omgetoverd tot een heus speelparadijs. Er zijn onder andere springkastelen, een hindernissenparcours van 25 meter lang, grime en volksspelen.”