84502_autobestuurder.jpg

Wie betrapt wordt op rijden onder invloed verschijnt sowieso voor politierechtbank

din 19 dec

Het parket Halle-Vilvoorde zet tijdens deze eindejaarsperiode opnieuw extra in op rijden onder invloed. Al wie betrapt wordt met een te hoog alcoholgehalte of drugs in het bloed zal voor de politierechtbank moeten verschijnen. Daar worden speciale themazittingen voor georganiseerd.
 

Het terugdringen van alcoholintoxicatie in het verkeer is al jaren één van de beleidsprioriteiten van het parket Halle-Vilvoorde. Tijdens de eindejaarsperiode wordt extra ingezet op sensibilisering en worden er regelmatig controles uitgevoerd.

Al wie de komende weken bij een alcoholcontrole 0,22 ml/l of meer blaast of onder invloed van drugs rondrijdt in de regio Halle-Vilvoorde, zal zich moeten verantwoorden op één van de speciale themazittingen van de politierechtbanken in Halle of Vilvoorde. In Halle vinden die zittingen plaats op 18 en 25 maart, in Vilvoorde op 25 en 26 maart. Bestuurders die in de fout gaan, riskeren een boete tot 16.000 euro en een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar.  De rechter kan ook een alcoholslot opleggen of je verplichten opnieuw te slagen voor je rijbewijs.