Proces in beroep rond dodelijk ongeval 14-jarige Kayleigh uitgesteld

din 20 feb

Het proces in beroep rond de zaak waarbij de 14-jarige Kayleigh uit Asse in 2019 om het leven kwam, is uitgesteld. Twee getuigen die nieuwe verklaringen zouden afleggen, kwamen niet opdagen in de rechtbank. De advocaat van de familie overweegt intussen om Comité P aan te spreken over het ontbreken van cruciale verklaringen in het dossier.

Het dodelijke ongeval vond op 19 augustus 2019 plaats in Nieuwerkerken bij Aalst. Een auto met daarin vier tieners botste op een geparkeerde vrachtwagen. Een jongeman van 18 moest zich als vermoedelijke bestuurder van de wagen voor de rechtbank verantwoorden. Maar hij werd over de hele lijn vrijgesproken. Volgens de advocaat van de familie blijkt dat een aantal verklaringen niet in het dossier waren opgenomen. Daarop ging de familie van Kayleigh in beroep.

Twee getuigen kwamen vandaag niet opdagen in de rechtbank van Dendermonde. Zij zouden net ingaan op de verklaringen die niet eerder werden toegevoegd aan het dossier. Daardoor wordt de zaak uitgesteld. De advocaat van de familie van Kayleigh overweegt naar het Comité P te stappen om na te gaan waarom die verklaringen niet eerder aan het dossier werden toegevoegd.