mijnhuismijnarchitect.jpg

Openhuizenweekend rond ‘Creatief met ruimte’

zat 26 sep 2015

Dit weekend kan je in meer dan 170 huizen binnenkijken tijdens ‘Mijn huis, Mijn architect’. Thema dit jaar is ‘Creatief met ruimte’. Ook in onze regio geven heel wat huizen hun geheimen prijs.

 

De Orde van Architecten, die het openhuizenweekend organiseert, koos niet toevallig voor het thema ‘Creatief met ruimte’. “Ruimte is vandaag hét sleutelwoord bij uitstek voor elke bouwheer in spe “, zegt voorzitter Marnik Dehaen, “maar net die ruimte wordt steeds schaarser, bouwgronden slinken in oppervlakte en worden alsmaar duurder. Maar onze eisen blijven even hoog. Architecten staan dan ook voor de uitdaging om heel creatief om te springen met kleinere en beperktere ruimtes”.

 

Inspiratie en verhalen


Tijdens het openhuizenweekend ‘Mijn Huis Mijn Architect’ doet de bezoeker inspiratie op en leert hij ook het verhaal kennen achter elke woning. In onze regio kan je huizen bezoeken in Kampenhout, Grimbergen, Londerzeel, Merchtem, Ternat, Asse, Dilbeek, Halle en Hoeilaart. Je bent welkom op zaterdag 26 en zondag 27 september tussen 14u en 18u. Alle deelnemende huizen vind je op www.mijnhuismijnarchitect.com .