knipsel.png

Nationale Bank verhuist cashcentrum naar Zellik

woe 28 maa 2018

De Nationale Bank van België verhuist zijn cashcentrum vanuit zijn hoofdzetel in Brussel naar Zellik, bij Asse. In het cashcentrum worden alle munten en biljetten opgeslagen vooraleer ze worden verspreid naar de verschillenden banken in ons land.

Het nieuwe cashcentrum van de Nationale Bank komt op de voormalige Eurobrokerssite in de Assese deelgemeente Zellik. Naast opslag van munten en biljetten, zal in Zellik ook al het vuil en vals geld worden vernield.

Het huidige cashcentrum van de Nationale Bank bevindt zich aan het hoofdkantoor in Brussel. De 120 werknemers die er nu aan de slag zijn, zullen mee verhuizen naar Zellik. Het nieuwe gebouw zal lijken op het centrum dat de Franse Nationale Bank momenteel in Rijsel bouwt. En het gebouw zal grotendeels worden geautomatiseerd, wat niet kon in Brussel.De nieuwe ligging biedt het voordeel van de nabijheid van snelwegen, wat ook een betere bereikbaarheid voor de geldtransporteurs garandeert.

Het nieuwe cashcentrum zal er staan tegen 2024. Vanaf volgend jaar wordt begonnen met de afbraak van de huidige gebouwen. Vast staat nu al dat het cashcentrum zwaar beveiligd zal zijn, dat het op een afstand van 25 meter van de straat zal liggen en dat het grotendeels onder de grond zal worden gestopt.